Udka duszone Eli

Udka duszone Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    5 sztuk
  • pieczarki

    200 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    6 ząbków
  • Przyprawa do drobiu

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna-do zagęszczenia sosu

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte udka osuszyć i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać pokrojone pieczarki,posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawę do kurczaka,paprykę ostrą,słodką i jeszcze chwilę przesmażyć.Udka podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie udka wyjąć i przykryć folią aluminiową,żeby nie wystygły.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu,mieszając i chwilę gotować.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

oliwkowa

02.08.2011 14:54
Mniam

polly66

19.08.2010 07:49
jak najbardziej smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat