Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 łyżka
ocet 10 % 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
koperek 1 pęczek
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka
kapusta 1 młoda
smalec 1 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana Eli

Kapustę poszatkować,zalać wodą,posolić i ugotować do miękkości.Odlać wodę z kapusty do osobnego garnka.Cebulę posiekać,koperek pokroić.Margarynę roztopić w rondlu,dodać mąkę,przesmażyć,dodać wody z kapusty i zrobić zasmażkę.Gdy zgęstnieje dodać do kapusty.Dodać pozostałe składniki,wymieszać i kapustę przesmażyć.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 16.04.2011 23:37
Super
ziutula
ziutula 02.04.2011 23:34
smaczne pyszności....już niedługo będzie młoda kapustka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak