Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki tuńczykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
jajko
krakersów 20-25 szt
majonezu 6 łyżek
łyżka soku z cytryny
musztardy 2 łyżki
sól, pieprz
olej do smażenia
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki tuńczykowe

Krakersy włóż do woreczka foliowego i rozkrusz wałkiem do ciasta, wsyp do miski, dodaj lekko osączonego tuńczyka. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do masy, wbij jajko, dodaj musztardę, majonez, sok cytrynowy, przypraw do smaku solą i pieprzem, dobrze wyrób wilgotnymi rękami na jednolitą masę. Formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej, smaż z obu stron na złoto. Podawaj na ciepło z ziemniakami i dowolną surówką lub na zimno do pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.09.2010 19:50
Takiego \"cuda\" jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak