Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia po prowansalsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżka
cukinia 3
ząbek czosnku 2
cebula 1
pomidory 3
sól 1 łyżeczka
trybula posiekana 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat do smaku
pieprz do smaku
wino białe 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia po prowansalsku

Kroki postępowania

1
Cukinię pokroić w cienkie paski, cebulę w plasterki, pomidory pozbawić nasion i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Cukinia po prowansalsku foto
2
Masło rozgrzać na patelni. Poddusić cukinię, rozgnieciony czosnek i cebulę do miękkości. Dodać pomidory.
Krok 2 - Cukinia po prowansalsku foto
3
Doprawić przyprawami do smaku.
Krok 3 - Cukinia po prowansalsku foto
4
Wlać wino. Zmniejszyć ogień, powoli gotować do całkowitego odparowania płynu. Podawać z ryżem lub jako przystawkę.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Cukinia po prowansalsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.03.2015 13:12
jęśli jest cukinia to na pewno jest pyszne
izapozdro 07.08.2014 18:49
smaczne :) kolory fantastyczne :)
Kuchenka 05.08.2014 23:06
najlepsze proste
irenka 05.08.2014 21:31
pyszne,zdrowe i kolorowe jedzonko
noninka77 05.08.2014 21:15
Fajny przepis:-)
Paolcia 05.08.2014 19:49
smacznie wygląda :0 tak kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak