Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

,,Tatar „ z wędzonego łososia :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieprz mielony,Przyprawa do zup Kucharek- w płynie,2 żółtka
łosoś wędzony 20 dag
cebula 1 szt.
ogórek konserwowy 2 szt.
pieczarki marynowane 6 szt.
olej słonecznikowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ,,Tatar „ z wędzonego łososia :

W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).
Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .

Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem .Doprawić maggi i pieprzem . Podawać j/w .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 19.10.2013 13:21
nie przepadam za tą potrawą
czekoladka_m 29.03.2012 17:40
Pięknie wygląda:)
wedith1 09.03.2011 09:58
Super wygląda!!!!!!!
eli_555 23.12.2010 14:15
pychotka
PaniMISIOWA 11.10.2010 11:33
tatar z łososia jest super! też czasem robię :-)
Margo1 06.08.2010 15:49
Jakie ładne
Ewa111 06.08.2010 14:18
Ale kolorki na tym talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak