Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka orzechowa Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 1.5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maślanka 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
margaryna do wysmarowania foremki
orzechy włoskie 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka orzechowa Eli

Cukier i jajka dobrze ubić mikserem.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i ostudzić.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z proszkiem i maślankę.Wszystko wymieszać.Wlać margarynę,dodać orzechy i dokładnie wymieszać.Ciasto wlać do foremki babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 20.03.2012 14:24
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak