Babka orzechowa Eli

Babka orzechowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajka

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    1.5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • maślanka

    1/2 szklanki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • margaryna do wysmarowania foremki

  • orzechy włoskie

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier i jajka dobrze ubić mikserem.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i ostudzić.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z proszkiem i maślankę.Wszystko wymieszać.Wlać margarynę,dodać orzechy i dokładnie wymieszać.Ciasto wlać do foremki babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka189

20.03.2012 14:24
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat