Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pieczarki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
mięso mielone 100 gram
ser żółty 100 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie
sos pieczarkowy 2 (w torebce)

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pieczarki

Pieczarki oczyszczamy,odcinamy korzonki i drobno je siekamy.Posiekane korzonki mięszmy z mięsem mielonym i przyprawami. Z powstałej masy robimy kulki które ukladamy na pieczarkach. Sos przygotowujemy według przepisu na poakowaniu.pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem .Zapiekamy 40 minut, po tym czasie calość posypujemy startym żółtym serem i pieczemy jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak