faszerowane pieczarki

faszerowane pieczarki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 gram
  • mięso mielone

    100 gram
  • ser żółty

    100 gram
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 opakowanie
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 opakowanie
  • sos pieczarkowy

    2 (w torebce)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy,odcinamy korzonki i drobno je siekamy.Posiekane korzonki mięszmy z mięsem mielonym i przyprawami. Z powstałej masy robimy kulki które ukladamy na pieczarkach. Sos przygotowujemy według przepisu na poakowaniu.pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem .Zapiekamy 40 minut, po tym czasie calość posypujemy startym żółtym serem i pieczemy jeszcze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat