Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kiełbasa 40 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
cebula biała 2 szt
olej do smażenia
majeranek 1 łyżka
tymianek 6 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę płuczemy i zalewamy wodą, odstawiamy najlepiej na całą noc. Gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych, ziela angielskiego oraz gałązek tymianku do miękkości. Kiełbasę oraz obraną cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do miękkiej fasoli razem z koncentratem pomidorowym oraz majerankiem. Gotujemy jeszcze chwilę doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.08.2014 16:36
Bardzo lubię
Ewelina1991 04.08.2014 15:00
to jest jedna z moich ulubionych zup ;)
dodi 04.08.2014 12:17
pyszna fasolka
Adamorek 04.08.2014 12:10
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak