Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Remanent z lodówki w piekarniku.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
cebula 3 szt
ząbek czosnku 5 szt
imbir 5 plasterków
marchewka 5 szt
ziemniaki 10 szt
seler naciowy 2 łodygi
ananas świeży 3 plastry
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
trawa cytrynowa
rozmaryn świeży
pieprz
olej do smażenia
bulion drobiowy 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Remanent z lodówki w piekarniku.

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka pokroić w grubą kostkę. Doprawić przyprawą do drobiu, odstawić na 0,5 godziny,
Krok 1 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
2
następnie przesmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu w którym będziemy piec w piekarniku. Na tym samym tłuszczu przesmażyć całe ząbki czosnku, pokrojony na plasterki imbir i cebulę w dużych cząstkach. Całość dołożyć do kurczaka.
Krok 2 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
3
Następna czynność to krótkie przesmażenie ziemniaków,
Krok 3 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
4
marchewki
Krok 4 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
5
marchewki i selera naciowego, dołożenie wszystkich tych składników do kurczaka, doprawienie przyprawą do dań Kucharek i pieprzem
Krok 5 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
6
Na ziemniaki położyć dwie gałązki rozmarynu i na górze rozłożyć pokrojony w kostkę ananas.
Krok 6 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
7
Całość posypać trawą cytrynową, podlać bulionem, przykryć pokrywą albo folią i piec 40 minut w temp. 190 oC.
Krok 7 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 07.08.2014 03:07
fajny pomysł
Smaczna_B 04.08.2014 18:41
Nazwa adekwatna do tego przepisu.Z resztek różnych produktów można wyczarować fajne danie .
asiczekz 03.08.2014 22:05
fajny pomysł
mysza75 03.08.2014 17:03
lubię takie remanenty
gibli 03.08.2014 16:55
smacznie wygląda ))tez tak robimy czasami, fajne dania powstają, spontaniczne i smaczne:)
as28 03.08.2014 15:42
fajny pomysł
alaaa 03.08.2014 14:49
czasami remanentowe dania są bardzo pyszne i bez komplikacji
Gabi44 03.08.2014 14:41
Przyda się od czasu do czasu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak