Zupa z porów z ziemniakami

Zupa z porów z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 g masła

  • 3 białe części pora

  • 1 gałązka selera

  • 220 ml śmietany

  • 2 łyżki stołowe szczypiorku

  • 200 g startych ziemniaków

  • ząbek czosnku

    1 ząbek
  • bulion drobiowy

    3 szklanki
  • pieprz biały mielony

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Roztop masło w garnku i dodaj drobno posiekane: cebule, białe części pora, seler i czosnek.
2. Przykryj garnek i podsmaż wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.
3. Zetrzyj ziemniaki i dodaj je razem z bulionem do warzyw.
4. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i wolniutko gotuj przez 20 minut.
5. Zdejmij zupę z ognia, odczekaj chwilę i zmiksuj ją.
6. Zagotuj całość jeszcze raz i dodaj śmietanę, sól i pieprz. Posiekaj szczypiorek i posyp nim po wierzchu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

małgorzata114

10.08.2010 21:39
bez komentarza

bernika

09.08.2010 23:05
skopwiaoen z : http://poprostugotuj.onet.pl/index.php?page=11&recipe=71

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat