Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • żółtka

    5 sztuk
  • śmietana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 płaskie łyżeczki
  • ser biały

    0,5 kg
  • jajka

    4 sztuki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • cukier puder

    0,5 szklanka
  • masło

    1/2 kostka
  • białka

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • kisiel truskawkowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pierwszych sześciu składników zagnieść ciasto i podzielić go na połowę. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą dać do zamrażalnika.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser, budyń, roztopione masło, a na koniec ubitą pianę z białek. Gotową masę serową wylać na ciasto.
Ułożyć pokrojone brzoskwinie, następnie wylać ubitą pianę z białek, cukrem i kisielem.
Na to ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto z zamrażalnika.
Piec w piekarniku około 50 minut w temperaturze 220 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

16.03.2012 12:09
fajny

Olaa

19.07.2011 08:38
fajny pomysł

Agnieszka172

28.11.2010 18:38
rewelacyjny przepis, na pewno wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat