Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 5 sztuk
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki
ser biały 0,5 kg
jajko 4 sztuki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier puder 0,5 szklanka
masło 1/2 kostka
białko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
kisiel truskawkowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Z pierwszych sześciu składników zagnieść ciasto i podzielić go na połowę. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą dać do zamrażalnika.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser, budyń, roztopione masło, a na koniec ubitą pianę z białek. Gotową masę serową wylać na ciasto.
Ułożyć pokrojone brzoskwinie, następnie wylać ubitą pianę z białek, cukrem i kisielem.
Na to ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto z zamrażalnika.
Piec w piekarniku około 50 minut w temperaturze 220 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 16.03.2012 12:09
fajny
Olaa 19.07.2011 08:38
fajny pomysł
Agnieszka172 28.11.2010 18:38
rewelacyjny przepis, na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak