Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion (2 litry) warzywny lub woda
botwinka 2 pęczki
marchewka 3 szt
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyzka
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
jajko 4 szt
ziemniaki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Warzywa umyć i pokroić- liście drobno, buraczki i marchewkę w kosteczkę. Wrzucić do bulionu, dodać ocet i cukier. Przyprawić przyprawą, wrzucić kostkę rosołową. Gotować do miękkości. Na końcu zabielić delikatnie śmietaną. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i jakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 02.08.2014 22:16
Z chęcią bym skosztowała :)
Wacław 02.08.2014 14:16
pyszny lekki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak