Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało-czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
cebula biała 2 szt
pieczarki 0,5 kg
zupa w proszku 1 cebulowa opakowanie
śmietana 12% 200 g
keczup 150 g
olej 3 łyżki

Porada

Karkówkę najlepiej przyprawić i zostawić w lodówce na całą noc. Tak zamarynowane mięso można również wykorzystać na grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Biało-czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Posypać przyprawą do karkówki, przykryć folią aluminiową i wstawić na jakiś czas do lodówki. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka i podsmażyć wszystko na patelni. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć dno podsmażonymi pieczarkami z cebulą, następnie położyć na to plastry karkówki i znów kolejną warstwę pieczarek. Całość posypać zupą cebulową. Tak poukładaną karkówkę wysmarować na przemian keczupem i śmietaną.
Krok 1 - Biało-czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami foto
2
Piec w piekarniku ok. 90 min w 180 C.
Krok 2 - Biało-czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.08.2014 09:31
ciekawe danie
Zdzisław 02.08.2014 14:43
dla mnie to smaczna potrawa do zjedzenia
Adamorek 02.08.2014 13:29
Kompletnie cudne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak