Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z koperkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
cukinia 1
szparagi zielone 250 g
rukola garść
koperek pęczek
bulion warzywny 0,75 l
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka

Porada

Dla małych dzieci można warzywa ugotować zamiast podsmażać.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z koperkiem

Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę. Cukinię i szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Koperek i czosnek drobno siekamy.

W rondelku rozgrzewamy olej i smażymy ziemniaki ok 5 minut, następnie dodajemy cukinię, szparagi, posiekany czosnek i smażymy 3 minuty. Całość zalewamy gorącym bulionem, przyprawiamy solą, pieprzem gotujemy pod przykryciem ok 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy świeży tymianek i rukolę. Całość miksujemy blenderem. Do zblendowanej zupy dodajemy koperek, mieszamy i podajemy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.09.2014 16:35
boska zupa w moim ulubionym kolorze i ulubionym koperkiem, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak