Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso na cebulowej pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
cebula czerwona 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
kostka mięsna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso na cebulowej pierzynce

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy mięso wieprzowe, cebulę czerwoną, marchew oraz pietruszkę.
Krok 1 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
2
Cebulkę kroimy w kostkę.
Krok 2 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
3
Marchew w talarki, a pietruszkę w słupki.
Krok 3 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
4
Mięso dzielimy na kotlety średniej grubości.
Krok 4 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
5
Cebulkę podsmażamy do zeszklenia na wolnym ogniu.
Krok 5 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
6
Dodajemy przyprawy i kładziemy na patelni mięso.
Krok 6 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
7
Po 10 minutach przewracamy mięso.
Krok 7 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
8
Do garnka wlewamy 0,5 l wody, wrzucamy warzywa i przyprawiamy liściem laurowym oraz zielem angielskim. Gotujemy 10 min.
Krok 8 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
9
Wrzucamy mięso z cebulką, dusimy kolejne 20min.
Krok 9 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto
10
Wyjmujemy mięso i blenderem miksujemy warzywa.
Krok 10 - Duszone mięso na cebulowej pierzynce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak