Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 400 gram
mleko 1 szklanka
sól szczypta
cukier 2 łyżki
jagody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Mleko podgrzewamy, dodajemy do ok 400 gram mąki. Doprawiamy szczyptą soli, wyrabiamy ciasto. Jagody płuczemy i mieszamy z cukrem. Ciasto wałkujemy dość cienko , wycinamy krążki. Formujemy niewielkie pierogi które gotujemy w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 03.08.2014 18:15
Bardzo lubię takie pierożki
Wacław 03.08.2014 09:20
są przepyszne,mieliśmy w czoraju
Wiktoria29 02.08.2014 10:25
uwielbiam takie pierogi
wedith1 02.08.2014 09:38
Oj tak! Ulubione danie z dzieciństwa :)
polly66 02.08.2014 08:39
konieczność w sezonie jagodowym
Lidzia 02.08.2014 06:45
Takie lubię.
patryska76 02.08.2014 01:09
Z chęcią zjadłabym takie pierożki ;-)
asiczekz 01.08.2014 23:11
mmm, uwielbiam :)
Joasiek 01.08.2014 22:42
Uwielbiam pierożki z jagodami, i do tego bita śmietana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak