Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki mięsne z kminkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone 250 gram
kminek 30 gram
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki mięsne z kminkiem

Mieso mielone mięszamy z przyprawą . Ciasto rozwałkowujemy wycinamy prostokąty kazdy według własnego uznania. Każdy prostokąt smarujemy farszem i zwijamy. Paluszki smarujemy roztrzepanym jajkiem iposypujemy kminkiem.Pieczemy 35 minut w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel007 15.08.2010 08:47
ciekawy przepis,
kakiaa 06.08.2010 17:44
Fajna przekąska. W sam raz do piwka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak