Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 400-500 g
kości wędzone
boczek parzony
ziemniaki
majeranek
Kucharek przyprawa uniwersalna
smalec
mąka
marchew
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Porada

ja kupuję drobną fasolę do zupy fasolowej

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa

Na noc namaczam fasolę. Następnego dnia gotuję wraz z kośćmi wędzonymi. Gdy ściągnę szumy dodaję marchew i kucharka. Kiedy fasola jest prawie miękka dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę. Na koniec na patelni smażę pokrojony w paski boczek z odrobiną smalcu. Boczek dodaje do zupy a z tłuszczu i maki robię zasmażkę podlewając zupą i dodaję ją. Przyprawiam kwaskiem cytrynowym i cukrem do smaku oraz majerankiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.09.2014 16:33
ciekawy przepis :)
dodi 01.08.2014 12:05
pyszna zupka
pestka 01.08.2014 11:34
jedna z moich ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak