Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halawa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 1/3 szklanki
cukier 3 łyżeczki
woda 1 szklanka
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
jabłko 1/2 sztuki
olej 2 łyżeczki
kandyzowana kantalupa 2 paski

Porada

Halawę jabłkową podajemy na ciepło lub na zimno, jak kto lubi :)

Przepis i sposób przygotowania na: Halawa

Do garnuszka wlewamy olej, podgrzewamy chwilę, następnie wsypujemy kaszę mannę i mieszamy do momentu aż się zarumieni. W tym czasie, w osobnym garnuszku, podgrzewamy wodę z dodatkiem cukru. Po doprowadzeniu jej do wrzenia wlewamy ją do kaszy manny. Szybko mieszamy. Następnie dodajemy starte jabłko, pokrojoną w kostkę kantalupę oraz cynamon. Całość cały czas intensywnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę, która lekko odchodzi od brzegów garnka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 01.08.2014 17:53
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak