Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa duszona do obiadu

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 0,5 kg
mleko 1 szklanka
pietruszka 1/2 korzeń
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
jogurt naturalny 1/3 szklanki
koperek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa duszona do obiadu

Kalarepę obrać z liści i skórki. Pokroić w kostkę. Korzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W garnku zagotować mleko z dodatkiem pół szklanki wody i z cukrem, dodać sól , pietruszkę i kalarepę. Dołożyć masło i dusić pod przykryciem, aż kalarepa zmięknie .Mąkę rozprowadzić w jogurcie i wlać do uduszonej kalarepy. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić mieszając. Dodać koperek i wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Najlepiej smakuje ciepło, jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 18.08.2014 10:45
smaczna , lubię taka:)
gusia1000 16.08.2014 23:09
Dobry obiad.
Mysiunia 01.08.2014 16:20
super propozycja :)
Iwusia 31.07.2014 22:47
smaczny ten Twój obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak