Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne kotlety z jajek z sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuka
Szczypiorek cienki 1 peczek
sól 1 szczypta
bułka tarta pikantna 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 sztuka
bułka 1 namoczona w wodzie
jajko 1 sztuka
sos pieczarkowy 1 (w torebce)
Papryka ostra mielona Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne kotlety z jajek z sosem pieczarkowym

ugotowane jajka mielimy przez masynkę, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, odcisniętą bułke tartą,jajko, przyprawy i wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy 7 kotlecików i panierujemy w bułce tartej, a nastepnie smarzymy na złoty kolor. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. polewamy nim kotlety .mozna podawac z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puska5555 14.08.2011 11:12
super
bami 07.04.2011 19:17
apetyczne :)
Joanna108
Joanna108 10.01.2011 20:05
Muszą być smaczne takie jajeczka.
Izabela28 03.10.2010 12:29
fajny przepis:)
kakiaa 06.08.2010 17:44
Brzmi smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak