Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

filet z dorsza 40 dag

Warzywa

marchew 30 dag
pietruszka 20 dag
cebula 30 dag
papryka konserwowa 20 dag
ogórki konserwowe 30 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
tymianek
Papryka ostra mielona Prymat
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pozostałe warzywa ( cebula, papryka, ogórki ) pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić marchew, pietruszkę i cebulę. Poddusić warzywa ok 5 min i dodać pozostałe : paprykę i ogórki. Dodać do warzyw koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku. Dusić wszystko ok 7 min.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki ryby na którą należy wyłożyć podduszone warzywa. Wstawić danie do piekarnika nagrzanego do 180* na ok 20 min.
Podawać z ryżem posypanym posiekanym szczyporkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.09.2014 12:12
fajny przepis
Kejti 08.08.2014 16:24
Bardzo lubię rybki,fajny obiadek :-)
w mojej kuchni 31.07.2014 15:06
same pyszności na Twoim talerzu...
Anna20 31.07.2014 13:25
Robiłam kiedyś podobnie bardzo smaczna.
patryska76 31.07.2014 13:13
Pyszny pomysł na rybkę ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak