Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w syropie

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody ok 2 l
cukier 3 szkl
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w syropie

Kroki postępowania

1
Jagody przepłukać pod bieżącą wodą, pozbywając się przejrzałych owoców. Odsączyć i włożyć do słoiczków.
Krok 1 - Jagody w syropie foto
2
Przygotować syrop umieszczając cukier i wodę w garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zagotować.
Krok 2 - Jagody w syropie foto
3
Gorącym syropem zalewać jagody. Zakręcić słoiczki i pasteryzować przez 10 min. Smacznego!
Krok 3 - Jagody w syropie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.08.2014 11:54
ja też uwielbiam jagody :)
Wacław 31.07.2014 11:09
ja mam dużo jagód zamrozonych ,w słoikach również pyszne zapasy
dodi 31.07.2014 11:07
fajny pomysł
bhb8 31.07.2014 09:38
przydatna zaprawa na zimę
Kejti 31.07.2014 08:34
Pyszne na zimę.Sięgam po nie kiedy piekę jagodzianki :-)
fotoviderek 31.07.2014 08:22
Pyszności na zimę :)
Renata9 31.07.2014 07:45
pyszne jagódki
olkaaa 31.07.2014 07:37
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak