Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suchej białej fasoli 250 g
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
udko z kurczaka 1 szt
makaron 1 szklanka
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę należy przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć przez noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą,gotować do miękkości. Do garnka wlać wodę dodać oczyszczone udo z kurczaka i kostki rosołowe,dodać warzywa pokrojone w paski lub plasterki.Ugotować wywar . Do ugotowane wywaru dodajemy fasolę i ugotowany makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 17.10.2011 09:53
super
ela16 21.09.2011 09:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak