Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kubusiowe ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód

herbatniki 20 szt
masło lub margaryna 2 łyżki

masa kubusiowa

sok marchwiowy 1 l
budyń śmietankowy 3 szt
cukier 4 łyżki
masło 1/2 kostki

masa śmietanowa

śmietana 30% 500 ml
cukier puder 3 łyżki
galaretka agrestowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kubusiowe ciasto

Herbatniki pokruszyć i wymieszać z masłem lub margaryną. wylepić dno formy, ja użyłam tortownicy.
W szklance soku wymieszać budynie. Resztę soku wymieszać z masłem i cukrem, doprowadzić do wrzenia, wlać budynie i zagotować. Masę wyłożyć na herbatniki. Wystudzić
Galaretkę ( użyłam dla kontrastu agrestowej) rozpuścić w szklance wrzącej wody, dodać 1 łyżeczkę żelatyny i dobrze wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem aż zgęstnieje. Wlać wystudzona galaretkę, wymieszać. Wyłożyć na ostudzoną masę kubusiową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 07.09.2014 19:10
palce lizać niammm
Kejti 04.08.2014 23:45
Super deserek :-)
adelajda 02.08.2014 14:50
dobre ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak