Nadziewana pierś z grila z ziołami

Nadziewana pierś z grila z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    4 sztuki
  • zioła

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • ser mozzarela

    4 sztuki
  • małe ziemniaki

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cztery średniej wielkości piersi z kurczaka marynujemy w ziołach (majeranek, tymianek, oregano i bazylia) drobno psiekanych wymięszanych z 3 łyżkami soku z cytryny i 4 łyżkami oliwy z oliwek. Przez ok. 2 godziny.
2. Wyjmujemy mięso z marynaty , nacinamy pierś tak aby powstała niewielka kieszonka w która wkładamy małą kulkę sera mozzarela spinamy wykałaczką i zawijamy w folie aluminiową.
3. Małe ugotowane ziemniaczki zawijamy w folię aluminiową i układamy na ruszcie razem z piersia z kurczaka, grilujemy 40 min.
4. Upieczone mięso i ziemniaki wyjmujemy z foli układamy na talerzu udekorowanym sałata.
Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

02.02.2013 19:30
w sezonie grillowym przepis może rządzić :o)

iza15

15.02.2011 20:45
pycha

IIIBAG

20.01.2011 08:53
Muszę wypróbowac !

aga130982

03.01.2011 09:04
mniam

jolaxa1

21.12.2010 23:59
pycha

oliwkowa

11.11.2010 13:13
mniam

Agnieszka172

05.10.2010 20:19
ciekawe

agata1722

26.09.2010 11:42
małymi kroczkami do zera :) przepisy rewelacja

beatkaa153

21.09.2010 16:38
zapowiada się smakowicie:)

matii6

09.09.2010 20:02
super,wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat