Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
boczek wędzony 200 g (chudy)
borowiki 200 g (ugotowane, posiekane)
szpinak świeży 200 g (sparzone)
szalotka 2 szt.
czosnek 3 ząbki (pokrojone)
oliwa 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie
jajko 1 szt. (ugotowane na twardo)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Przygotuj składniki.
Krok 1 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto
2
Na oliwie z oliwek podsmażyć szalotkę, boczek, borowiki i czosnek, następnie dodać mięso i chwilę poddusić.
Krok 2 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto
3
Do tak przygotowanego mięsa dodać jajko i szpinak, całość doprawić do smaku i zestawić z ognia.
Krok 3 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto
4
Rozmrożone ciasto francuskie podzielić na dwie części. Połową ciasta wyłożyć tortownicę, ułożyć farsz i przykryć drugą częścią. Tak przygotowaną tartę posmarować roztrzepanym jajkiem, nakłuć ciasto i piec 45 minut w temperaturze 200˚C.
Krok 4 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto
5
Upieczoną tartę podawać z bukietem sałat sezonowych oraz sosem sałatkowym polskim Prymat przygotowanym zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu.
Krok 5 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 16.11.2016 17:11
moje smaki
Patrycja33 03.08.2016 14:00
super wyglada, wyprobuje dla mojego meza:-)
Gracer 30.07.2014 13:35
Wygląda powalająco i tak z pewnością smakuje
Czyki 30.07.2014 12:45
To musi smakować nawet największym niejadkom :):)
Christopher 30.07.2014 12:02
Tarta wyśmienita.
Christopher 30.07.2014 12:02
Tarta wyśmienita.
Róża1 30.07.2014 11:48
Przepyszne danie ! iście królewskie !!
IlonaAlbertos 30.07.2014 11:34
Prezentuje się wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak