Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

1 sprawiony karp
pęczek włoszczyzny
cytryna
3 łyżki rodzynek
1,5 łyżki żelatyny
ziele angielskie
liść laurowy
kilka ziarenek pieprzu


Warzywa obierz, rybę opłucz. Warzywa włóż do garnka, dodaj łyżkę rodzynek, posól, zalej wodą i ugotuj wywar. Następnie włóż do niego pokrojonego na porcje karpia i na wolnym ogniu gotuj do 20 minut. Potem ostrożnie wyjmij rybę z wywaru. *Wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę.Odrobinę wlej na spód schłodzonego półmiska. Kiedy zastygnie, ułóż na galarecie pokrojone w zapałkę warzywa, a na nich rybę. Udekoruj. Zalej galaretą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 30.01.2011 15:42
mniam
gusia1000 10.11.2010 16:30
Jakoś nie lubię tego dania.
Emilia22 24.09.2010 07:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak