Śledzie po rybacku

Śledzie po rybacku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2
  • marchew

  • pietruszka

  • seler

  • śmietana

    3 łyżki
  • margaryna

    4 łyżki
  • bulion

    0.5 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • gałka muszkatołowa

  • pieprz

  • sól

  • śledzie

    75 (tzw. zielone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wypatroszyć i dobrze wymoczyć. Zdjąć skórkę i ściąć filety. Oczyszczone warzywa pokroić w plastry i udusić w 2 łyżkach margaryny. Filety oprószyć mąką i usmażyć na reszcie tłuszczu, następnie dodać do jarzyn, podlać wywarem, przyprawić do smaku i poddusić. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami i surówką z sezonowych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Botwinka

17.12.2012 17:09
super

pycia9

19.11.2012 21:37
pyszne

Anna169Hosz

20.09.2012 14:55
Interesujący przepis.

Madziela

14.07.2012 22:25
smaczny sledzik :)

anulka69

05.06.2012 10:22
pycha

Dorota37

02.06.2012 09:45
uwielbiam sledzie

ziutula

27.05.2012 14:10
lubię sledzie w różnych smakach..

Motorek

24.05.2012 08:39
pycha

mirosława4

23.05.2012 22:41
fajna nazwa

Ania67

21.03.2012 07:36
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat