Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po rybacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
marchew
pietruszka
seler
śmietana 3 łyżki
margaryna 4 łyżki
bulion 0.5 szklanki
mąka 2 łyżki
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
śledzie 75 (tzw. zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po rybacku

Śledzie wypatroszyć i dobrze wymoczyć. Zdjąć skórkę i ściąć filety. Oczyszczone warzywa pokroić w plastry i udusić w 2 łyżkach margaryny. Filety oprószyć mąką i usmażyć na reszcie tłuszczu, następnie dodać do jarzyn, podlać wywarem, przyprawić do smaku i poddusić. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami i surówką z sezonowych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 17.12.2012 17:09
super
pycia9 19.11.2012 21:37
pyszne
Anna169Hosz 20.09.2012 14:55
Interesujący przepis.
Madziela 14.07.2012 22:25
smaczny sledzik :)
anulka69 05.06.2012 10:22
pycha
Dorota37 02.06.2012 09:45
uwielbiam sledzie
ziutula
ziutula 27.05.2012 14:10
lubię sledzie w różnych smakach..
Motorek 24.05.2012 08:39
pycha
mirosława4 23.05.2012 22:41
fajna nazwa
Ania67 21.03.2012 07:36
fajne
gosia47-47 23.02.2012 11:06
pycha
Papryczka 09.12.2011 13:59
fajne
ewelina63 03.03.2011 16:51
świetne
pawel007 01.10.2010 06:48
super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak