Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula na słodko z tłuszczem (dodatek np. do pierogów, kopytek)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 8 sztuk
margaryna 0,5 kostki
cukier 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula na słodko z tłuszczem (dodatek np. do pierogów, kopytek)

Cebulę pokroić w paseczki (duże sztuki cebuli). Do garnka dać margarynę i pokrojoną cebulę. Smażyć na średnim ogniu. W trakcie smażenia dodać cukier, wymieszać, nadal smażyć do momentu aż cebula będzie miękka i szklista. Taka cebula na słodko z tłuszczem nadaje się jako dodatek np. do dań typu pierogi, kopytka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 29.09.2014 18:55
Nigdy na słodko nie robiłam, chyba że syrop z cebuli :)
Adamorek 29.07.2014 18:30
lubię takie mieszane smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak