Sposób przygotowania

SOS:
Śmietanę wymieszać z majonezem, posiekanym czosnkiem i ogórkiem, doprawić solą, pieprzem, oregano oraz koperkiem. Odstawić do lodówki na czas przygotowywania ziemniaków.

PIECZONE ZIEMNIAKI:
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Wrzucić do miski, obtoczyć w oliwie, rozmarynie oraz soli. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok.35 minut aż będą rumiane i chrupiące.

SAŁATKA:
Chorizo pokroić w plastry i podsmażyć z obydwu stron na suchej patelni aż będą rumiane. Następnie odłożyć na ręcznik papierowy i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Na wytopionym tłuszczu przez kiełbaski podsmażyć posiekaną cebulkę.

Upieczone ziemniaki obtoczyć w koperku i położyć na talerz, dodać groszek zielony, chorizo oraz cebulkę.
Podawać z wcześniej przygotowanym sosem.


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetycznie i kolorowo, aż zgłodniałam
  • 1
    11
    Opublikowano

    halinah

    dobre danie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    musi być pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Megg

    Przepyszne danie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gracer

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna propozycja
  • 0
    logotyp-z-tlem
    Opublikowano

    justynkag

    Smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Smacznie i bardzo kolorowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Przepyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    olyabuziaczek

    pyszna sałatka
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Smaczna i kusząca sałatka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !