Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy mazurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 5 sztuk
pomarańcze 1 kg
cukier 1/2 kg
masło roślinne 25 dag
wafel tortowy 2 sztuki
płatki migdałowe 5 dag
rodzynki 5 dag
orzechy 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy mazurek

Cytryny i pomarańcze sparzyć, zetrzeć z nich skórkę, przełożyć ją do rondelka wraz z kawałkami owoców, cukrem i masłem. Podgrzewać do uzyskania gęstej masy, wymieszać z płatkami migdałowymi, rodzynkami i posiekanymi orzechami. Wafel wyłożyć w blaszce, posmarować połową masy, przykryć drugim waflem, posmarować drugą połową masy. Mazurek udekorować kandyzowanymi wiśniami i posypką czekoladową. Do dekoracji można użyć także orzechów i migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.03.2014 18:21
super jest taki mazurek
Seba 21.07.2013 10:37
bardzo fajne ciasto
Wafelek2601 19.03.2013 14:47
Pyszne ciasto
Katarzyna/kate1980 08.04.2012 22:11
pyszności
cukiereczek 14.11.2011 20:15
super
Barbara55 22.06.2011 17:44
super chętnie posmakuję
wolochski 26.05.2011 21:25
super
iza15 13.05.2011 23:23
pyszności
kasiaw 14.04.2011 22:59
fajny przepis
pioge7 02.03.2011 16:21
uwielbiam mazurki
rakow2
rakow2 17.02.2011 15:31
fajnie
Iwusia 03.12.2010 12:19
zgadzam się :)
Krzysztof42 20.08.2010 17:39
na wielkanoc jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak