Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg w liściach orzecha

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg patroszony 6 szt
cytryna 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 1 główka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej 0,5 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg w liściach orzecha

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynatę: olej mieszamy ze startą skórką z cytryny, posiekanum ząbkiem czosnku i pietruszką, doprawiamy sola i pieprzem. Sprawione pstrągi wkładamy do marynaty, przykrywamy folia spożywcza i wkładamy do lodówki na min 2h.
Pozostałe ząbki czosnku kroimy w plsterki, podobnie cytrynę.
Krok 1 - Grillowany pstrąg w liściach orzecha foto
2
Pstrągi wyjmujemy z marynaty. Środek pstrąga posypujemy ziołamu prowansalskimi, wkładamy kawałki cytryny i posiekane ząbki czosnku.
Krok 2 - Grillowany pstrąg w liściach orzecha foto
3
Tak przygotowanego pstrąga owijamy w liście orzecha, a następnie w folię aluminiową.
Krok 3 - Grillowany pstrąg w liściach orzecha foto
4
Pstrągi kładziemy na gorącym grilu. Pieczemy ok 1h.
Krok 4 - Grillowany pstrąg w liściach orzecha foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 27.07.2014 23:38
Pstrąg grillowany,pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak