Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe w cieści francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 4 szt.
ciasto francuskie 1 op.
musztarda 2 łyżki
tłuszcz do smażenia 4 łyzki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt.
estragon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe w cieści francuskim

Musztardę i estragon wymieszaj razem. Natrzyj nim mięso. Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim polędwiczki. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podziel każdą na połowę = 8 części. Ciasto francuskie pokrój na 8 trójkątów i zawiń w nie polędwiczki. Polej ciasto rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku aż ciasto się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 08.05.2012 15:05
super
kuklik 18.03.2011 09:27
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak