polędwiczki wieprzowe w cieści francuskim

polędwiczki wieprzowe w cieści francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    4 szt.
  • ciasto francuskie

    1 op.
  • musztarda

    2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

    4 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 szt.
  • estragon

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Musztardę i estragon wymieszaj razem. Natrzyj nim mięso. Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim polędwiczki. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podziel każdą na połowę = 8 części. Ciasto francuskie pokrój na 8 trójkątów i zawiń w nie polędwiczki. Polej ciasto rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku aż ciasto się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jerry1

08.05.2012 15:05
super

kuklik

18.03.2011 09:27
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat