Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglane kopytka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 40 dag
mleko 2 szklanki
jaja 3 szt
masło 1 łyżka
mąka 15 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane kopytka

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem
Krok 1 - Jaglane kopytka foto
2
.Odcedzić, następnie zalać gorącym mlekiem i i na bardzo wolnym ogniu gotować około 15 minut. Ostudzić, wbić jaja, dodać obie mąki, masło doprawić do smaku i wrzucić pokrojoną natkę pietruszki.
Krok 2 - Jaglane kopytka foto
3
Z przygotowanego ciasta zrobić wałek na stolnicy, odcinać nożem kopytka.
Krok 3 - Jaglane kopytka foto
4
Wrzucać na gotującą się osoloną wodę. Podawać z sosami lub polane klarowanym masłem.
Krok 4 - Jaglane kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 28.07.2014 11:19
ooo, jak dla mnie to coś nowego :)
irenka 27.07.2014 20:24
fajny przepis,na pewno pyszne te kopytka
Adam/ZUB3R 27.07.2014 20:16
ciekawe kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak