Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe pieguski

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier puder 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
olej 3 łyżki
jogurt naturalny 1/2 szkl
jagody 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe pieguski

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewam do miski. Dokładnie mieszam z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu łączę jajko z olejem i jogurtem naturalnym. "Mokre" składniki wlewam do suchych i dokładnie mieszam. Dodaję jagody i mieszam łyżką.
Krok 1 - Jagodowe pieguski foto
2
Ciasto przekładam do foremek na babeczki. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Jagodowe pieguski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 11.10.2015 20:23
pysznie wyglądają, takie leśne jagody są bombą witaminową
agogo2 08.06.2015 23:36
super pieguski
Izabela28 19.05.2015 17:48
bardzo apetycznie wyglądają:)
erym 30.07.2014 13:14
obled, niebo w gebie, ale mi smaka narobilas
IwonaKa 28.07.2014 11:01
świetny przepis,musze upiec takie ciasteczka
mysza75 28.07.2014 10:46
jakie pyszne ciacha
magdziorka6 28.07.2014 10:31
fajne te pieguski i zapewne bardzo smaczne
wwwiolka 27.07.2014 23:29
Bardzo fajny przepis.
Anna169Hosz 27.07.2014 20:35
Piękne te Pieguski!
Ankha 27.07.2014 20:19
Apetycznie wyglądają
Adam/ZUB3R 27.07.2014 20:18
wygląda smacznie
Konczi 27.07.2014 19:45
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak