Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Remanenetówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko wędzone 1 szt
podudzie porowikowo ziołowe 1 szt
mieszanka meksykańska ze słoika 1 sloik
ogórek konserwowy 7 szt
pikantny sos musztardowy 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
szczypiorek 1 pęczek
jogurt bałkański 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Remanenetówka

Mieszankę odcedzić z zalewy.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Szczypiorek umyć, osuszyć, pokroić.
Udko i podudzie oddzielić od kości, pokroić w kostkę i wszystkie składniki wrzucić do miski.
Dodać sól i pieprz, majonez, sos musztardowy i jogurt i wymieszać.
W razie konieczności jeszcze doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.07.2012 23:11
pycha;)
cukiereczek 17.05.2012 11:36
smaczna
ZEWA 11.05.2012 08:54
zabawna, bo sałatka z przeglądu lodówki. Ale smaczna była
emeslive 10.05.2012 22:38
Zabawna nazwa, ale sałatka poważnie smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak