Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cukinie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 2 szt
papryka czerwona 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
natka pietruszki
pieprz
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Majeranek suszony Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cukinie

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka myjemy osuszamy kroimy w kostkę ,posypujemy przyprawami.
Krok 1 - Faszerowane cukinie foto
2
Mięso podsmażamy na oleju ,dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek w drobną kostkę i paprykę chwilę smażymy.
Krok 2 - Faszerowane cukinie foto
3
W miedzy czasie cukinie przekrajamy na pół i wydrążamy środki .Miąższ siekamy.
Krok 3 - Faszerowane cukinie foto
4
Do smażącego się mięsa dodajemy pokrojony miąższ z cukinii i pokrojonego w kostkę pomidora .Smażymy aż wszystko zmięknie.
Krok 4 - Faszerowane cukinie foto
5
Gotowym farszem napełniamy wydrążone cukinie.Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Krok 5 - Faszerowane cukinie foto
6
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 45-50 min.
Krok 6 - Faszerowane cukinie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 26.07.2014 20:50
Z chęcią bym się poczęstowała :)
Pyszota 26.07.2014 18:11
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak