Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina na dziko z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula biała 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
Ziele angielskie mielone Prymat 6
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 15 szt.
ocet 10 % 2 łyżka
olej do smażenia 250 ml.
sól do smaku
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina na dziko z ryżem

Wołowinę daję do miski,jałowiec, Octem polewam mięso.Liść laurowy i ziele angielskie rozgniatam i nacieram nimi mięso. Olej wlewam do rondla,wkrawam cebule i wkładam mięso. Posypuję pieprzem, kminkiem, solą i piekę aż będzie miękkie. Kroję w plastry i podaje z ryżem ugotowanym w woreczkach. Wołowina ma lekko kwaśno-gorzkawi i niespotykany smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 02.05.2013 08:21
pyszny i niepowtarzalny smak
Dorota76 30.09.2010 13:46
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak