paszteciki francuskie z grzybami na włoskiej kapuście

paszteciki francuskie z grzybami na włoskiej kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • podgrzybki

    300 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • masło

    1 łyżeczka
  • mleko

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sos sojowo grzybowy

    1 łyżeczka
  • kapusta włoska

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    1 garść
  • pestki słonecznika

    1 garść
  • olej

    1 łyżka
  • ocet winny biały

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa curry

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paszteciki:
1. Na patelni podgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy,
2. do cebuli dodajemy pokrojone grzyby, smażymy dalej i dodajemy mąkę i mleko,
3. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, sosem sojowo-grzybowym i pokrojoną natką pietruszki,
4. odstawiamy do ostygnięcia.
5. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty napełniamy wystudzonym farszem i sklejamy w trójkąciki,
6. blachę smarujemy masłem, posypujemy mąką i układamy paszteciki,
7. pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni Celsiusza przez 15 min
Kapusta:
1. Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą,
2. wrzucamy kapustę do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i słonecznik,
3. polewamy olejem i octem, dodajemy sól,pieprz i curry do smaku,
4. mieszamy i odstawiamy na kilka min do lodówki.
5. Kapustę kładziemy na talerz, a na niej układamy paszteciki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

23.04.2012 11:51
super

eli_555

09.05.2011 22:41
pycha

ewelina/bunia

05.05.2011 13:25
piękne

annamariakowalczyk3

21.10.2010 21:21
super,

Kate131

15.09.2010 10:18
świetne

banditka

13.09.2010 10:17
robilam takie ale nie rożki ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat