Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki francuskie z grzybami na włoskiej kapuście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
podgrzybki 300 g
cebula biała 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1 łyżeczka
mleko 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sos sojowo grzybowy 1 łyżeczka
kapusta włoska 1 sztuka
orzechy włoskie 1 garść
pestki słonecznika 1 garść
olej 1 łyżka
ocet winny biały 1 łyżeczka
sól
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki francuskie z grzybami na włoskiej kapuście

Paszteciki:
1. Na patelni podgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy,
2. do cebuli dodajemy pokrojone grzyby, smażymy dalej i dodajemy mąkę i mleko,
3. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, sosem sojowo-grzybowym i pokrojoną natką pietruszki,
4. odstawiamy do ostygnięcia.
5. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty napełniamy wystudzonym farszem i sklejamy w trójkąciki,
6. blachę smarujemy masłem, posypujemy mąką i układamy paszteciki,
7. pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni Celsiusza przez 15 min
Kapusta:
1. Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą,
2. wrzucamy kapustę do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i słonecznik,
3. polewamy olejem i octem, dodajemy sól,pieprz i curry do smaku,
4. mieszamy i odstawiamy na kilka min do lodówki.
5. Kapustę kładziemy na talerz, a na niej układamy paszteciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 23.04.2012 11:51
super
eli_555 09.05.2011 22:41
pycha
ewelina/bunia 05.05.2011 13:25
piękne
annamariakowalczyk3 21.10.2010 21:21
super,
Kate131 15.09.2010 10:18
świetne
banditka 13.09.2010 10:17
robilam takie ale nie rożki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak