Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka grillowane w tymianku

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
tymianek 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka grillowane w tymianku

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć i osuszyć.
Krok 1 - Skrzydełka grillowane w tymianku  foto
2
Oliwę wymieszać z kucharkiem, pieprzem, tymiankiem, ostrą papryką mielona, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz gałką muszkatołową.
Krok 2 - Skrzydełka grillowane w tymianku  foto
3
Skrzydełka obtoczyć w przyrządzonej marynacie.
Krok 3 - Skrzydełka grillowane w tymianku  foto
4
Przełożyć do miseczki. Wstawić na conajmniej 3 godziny do lodówki.
Krok 4 - Skrzydełka grillowane w tymianku  foto
5
Po tym czasie ułożyć na ruszcie grilla.
Krok 5 - Skrzydełka grillowane w tymianku  foto
6
Co jakiś czas przewrócić na drugą stronę. Od czasu do czasu polewać pozostałą marynatą.
Krok 6 - Skrzydełka grillowane w tymianku  foto
7
Po upieczeniu podawać.
Krok 7 - Skrzydełka grillowane w tymianku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.07.2014 23:55
Dla smakoszy mięsa rarytas.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak