Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
drożdże 50 g
mleko 1,5 szkl
cukier 3 łyżki
jajko 1 szt
sól
jabłka 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Mąkę przesiać do naczynia,dodać sól,po środku zrobić wgłębienie : do dziury pokruszyć drożdże zasypać cukrem i zalać 0,5 szklanki letniego mleka,odstawić na 15 minut.Po tym czasie dodać resztę mleka,jajko i wymieszać.Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie ani gęste.Obrać jabłka,pokroić w kostkę i dodać do ciasta.Odstawić na 1-1,5h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Przygotować kubek z gorącą wodą.Ciasto nabierać łyżką,za każdym razem maczaną uprzednio w wodzie,i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak