ZŁOTA ROSA

ZŁOTA ROSA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • jajka

    6 szt
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • margaryna

    0,5 kost
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • mleko zwykłe

    2 szkl
  • budyń śmietankowy

    1 opak
  • olej

    1/2 szkl
  • cukier zwykły

    1,5 szkl
  • ser biały

    750 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Zagnieść ciasto z margaryną, 3 żółtkami, mniejszą połową szkl. cukru, mąką, proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy.
Ciastem wyłożyć spód i boki blachy.

MASA
Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko.
Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem.

Wylać masę na ciasto, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być.
Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop.
Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych 3 białek i resztą cukru.
Zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pacia

17.04.2012 09:20
robiłam ostatnio ten sernik z rosą-jest po prostu pyszny-takiego sernika moja rodzina ejszcze nie jadła, a rosa na wierzchu jest wyśmienita, mi ywszła dość gruba, ale super

SyMiki

06.04.2011 19:45
pyszne

Koper

21.02.2011 10:44
całkiem fajne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat