Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 200 g
jabłka 800 g
mleko 0,20 l
olej 0,05 l
smalec
cukier puder
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami

Z mąki, jaj, mleka i oleju przyrządzić dość rzadkie ciasto.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokrajać w krążki o grubości 1 cm.
Tak przygotowane jabłka zanurzać w cieście i smażyć wolno na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Jabłka podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak