Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze świeżej kapusty z czerwona cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
majonez 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
czosnek ząbki 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Kapusta ma być świeża.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze świeżej kapusty z czerwona cebulą

Kapustę poszatkować i posolić aby zmiękła. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do kapusty. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, przełożyć do kapusty. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, posypujemy pieprzem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą jeśli trzeba.
Możemy ja lekko schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 24.07.2014 12:53
dobre smaki :)
gosia561 24.07.2014 12:12
cudowna i taka letnia
Bernadeta1 24.07.2014 11:43
lubię taka sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak