Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tofu smażone w orzechach włoskich

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu twarde 180 g
jajko 1 sztuka
orzechy włoskie siekane 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Porada

Smacznym dodatkiem będzie pikantny sos na bazie jogurtu naturalnego.

Przepis i sposób przygotowania na: Tofu smażone w orzechach włoskich

Tofu odcedzamy z zalewy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie kroimy tofu w paski o grubości ok. 3 cm i posypujemy solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Kawałki tofu obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej wymieszanej z tartymi migdałami. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju (u mnie słonecznikowy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 03.10.2014 11:05
Mniam,pyszności :-)
caralajna 09.09.2014 16:04
koniecznie muszę wypróbować
migotka28 24.07.2014 22:49
apetycznie wygląda
Kuchenka 24.07.2014 18:32
rewelacja jak dla mnie
IZABELA29 24.07.2014 15:26
nigdy nie robiłam
Czyki 24.07.2014 14:32
Muszę koniecznie spróbować :):)
brioszka 24.07.2014 13:31
pychotka! :)
ice cubes 24.07.2014 12:58
wygląda zachęcająco :)
jasiek 24.07.2014 12:34
jeszcze nie jadłem tofu, muszę to wypróbować
IlonaAlbertos 24.07.2014 11:16
Pięknie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak